CITY OF OAKLAND



DALZIEL BUILDING . 250 FRANK H. OGAWA PLAZA .

SUITE 4344 .

OAKLAND . CALIFORNIA . 94612

Community & Economic Development Agency Transportation Services Division

TEL: (510) 238-3466 FAX: (510) 238-6412

Bicycle and Pedestrian Advisory Committee, Monthly Meeting October 16, 2008, 5:30-7:30 p.m.

Oakland City Hall: Hearing Room 4, Second Floor

AGENDA

Time	Item #	Topic	Topic Type *
5:30	1	Introductions, Appointment of Note Taker (5 minutes)	Ad
5:35	2	Approval of Meeting Minutes (consent item) (5 minutes) Vote on motion to adopt last month's minutes.	А
5:40	3	Alameda-Oakland Estuary Crossing Study (60 minutes)—Gail Payne from the City of Alameda and a consultant from MIG will discuss the results to date of a study of how to provide a bike/ped crossing linking Jack London Square and Alameda. (This is the second of two publicly-noticed meetings on the preferred alternative resulting from the study, which has been underway since January 2008. More information at www.estuarycrossing.org .)	I
		Snacks provided!	
6:40	4	Caldecott Tunnel Settlement (20 minutes)—Jason Patton will give an overview of the City of Oakland's settlement agreement with Caltrans regarding the Caldecott Fourth Bore and take comments on the candidate enhancement projects. (For details on the agreement approved by City Council—Resolution #81397 on June 17, 2008—see http://clerkwebsvr1.oaklandnet.com/attachments/19537.pdf .)	А
7:00	5	Tri-City BPAC Follow up (10 minutes)—Midori Tabata will lead a wrap- up discussion on the August Tri-City BPAC meeting.	А
7:10	6	Bike to Work Day Planning (10 minutes)—Jennifer Stanley will outline changes to the implementation of the city's Bike to Work Day and Bike Month activities, request more BPAC and community involvement, take initial suggestions, and form a subcommittee.	I
7:20	7	Announcements, suggestions for next meeting topics	Ad

^{*} Topic Types:

I=informational; A=action item; Ad=administrative